onsdag kväll..

Var ut med hunden vi tio-tiden igår kväll... Sprang på en tjej som inte riktigt visste var hon skulle ta vägen... Jag trodde hon ville till andra sidan t-banan så jag följde med henne ditåt. Borta vid t-banan  visade det sig att det inte alls var dit hon skulle och att hon inte alls visst vart det var... Hon hade ingen telefon så hon kunde ringa till dom. Det visade sig att hon hade pratat med Socialjouren, så jag plockade med mig henne hem så fick hon låna vår telefon. Efter många om o men så skulle hon iaf hem, så jag satte mig i bilen o skjutsade hem henne (hon hade inga pengar direkt och åkremsan var slut).
Nu vet jag att hon kom hem ordentligt, hade inte velat lämna henne nånstans o sen läst i tidningarna om att det var en ung tjej som råkat ut för något jsut däromkring... Hade inte kunnat leva med mig själv då...
Tjejen var 20 år men behövde helt klart hjälp, och damen på socialjouren (som jag pratade med) sa att dom skulle försöka träffa henne idag...
Jag hoppas att hon får den hjälp hon behöver...


Till något helt annat:
Idag ska jag till jobbet o lägga schema..:) Det blir nog bra!
ha en bra dag!

så jävla sjukt...

Fick ett meddelande på Facebook om en grupp som kallar sig "Stoppa övergrepp på barn". Gruppen har över 87000 medlemmar.
Men gruppen handlar INTE om att man ska stoppa övergrepp på det sätt som de flesta tror...

...de som har gruppen vill nämligen legalisera det hela!
Den här texten kommer från beskrivningen av gruppen.
Läs och avgör själva:

"Vi anser att övergrepp mot barn inte skulle inträffa om människor kunde få utlopp för sin outtömliga kärlek för barn på lika villkor med barnen, utan att behöva ta till våld och hot. Vi vill inte skada någon, men när vi lever i ett samhälle som tillåter transvesti, homosexualitet och tidelag, så är det absurt att en frisk relation mellan en vuxen och ett vackert barn är förbjuden. En av anledningarna till att detta ämne blivit tabubelagt har med vår barnuppfostran att göra. Föräldrar säger hela tiden åt sina barn att undvika andra vuxna. Detta fyller dem med irrationell rädsla för någonting de egentligen inte vet någonting om. Vi i denna grupp är för en mer liberal syn på relationen mellan vuxen och barn. Se den här gruppen som en namninsamling för oss som inte tänker hålla tyst längre! Släpp barnen fria och låt dem bestämma över sina egna kroppar!"

I mina ögon är detta helt förkastligt!

Jag ber er som läser detta att om ni är med i gruppen eller vet någon som är det, säg åt dom att gå ur genast!



Några dagar till..

.. har det gått sen jag skrev.. gudars.. jag måste blir bättre på det här...

Har promenerat "vårt" alldeles utmärkta elljusspår m hunden ett par dagar nu. Jag har faktiskt joggat en bit oxå!! kan ni tänka er?? Båda jag o min käre make har haft träningsvärk i rumpan då spåret är VÄLDIGT kuperat! Men det behövs kan jag säga.. höll på att dö första gången vi gick... nu går det bättre...:)

Har faktiskt pluggat lite till tentan... vart nog inte så mkt läst, men jag tror att det vart mer kvalite på pluggandet så..
Jag resonerar som så, att jag läser det jag hinner o lär mig det så bra jag kan, o sen får vi hur långt det räcker.

Det är dessutom dags att börja plocka undan mer i lägenheten.. på lördag kommer det foooolk.... shit... vill ju inte släppa in alla i vad som ser ut som en lagerlokal... haha, det skulle ju kännas bra... eller inte...

Damen från hemtjänsten hörde av sig oxå, hon har jobb till mig från v 25 och ända fram till v 32 om jag vill. Ska dit på torsdag o diskutera schema.. :) Så det blir nog bra det med.

I måndags unnade jag o min käre make oss en middag på Mamas and Tapas på Scheelegatan..
Gud så god mat dom har... :) Provade Gazpacho som jag inte ätit förut, gillade det inte, men nu har jag iaf provat o allt annat var klockrent! :)
Deras Chili är helt gudomlig måste jag säga.. skulle lätt åka över halva Sverige för den!
Sen har dom en drink som heter "Spanish passion"..  SLURP! gud så god den var!

Idag har min käre make åkt till Umeå, kommer hem imogon om allt går som det ska.. (Det vore inte första gången det inte gjorde det om det inte går som det ska... ) Känner mig redan lite rastlös... jaja jag har fullt med skaer att sysselsätta mig med så det ska väl gå bra...

Nu får det räcka för den här gången...
Säger som Bollnäs-Martin på Bandit Rock:

Ha det King - Tjingeling!

Måndag o ingen exa!

gud så skönt.. ingen praktiskt exa idag... :) ska gå en långis m hunden sen ska jag sätta mig på balkongen o försöka plugga till tentan på fredag... Vänta.. glöm försöka... jag SKA plugga till tentan.
Så det så.


gud så skönt

Sade ifrån att jag inte ville ta min praktiska examination nu, utan jag tar den vid omtenta-tillfället i höst istället. Det känns otroligt skönt att bara ha salstentan nästa fredag att tänka på.
Nu kan jag slappna av lite bättre...

Ska testa o se om min maga klarar en öl idag...
..hoppas på det...


Jävla regn...

fy fan det var kallt idag... på vägen hem alltså.. det var blöött, kallt, blåsigt, och inte alls rolgit att köra hoj kan jag säga... USCH!
*skäller på vädergudarna*

men på en positivare sida har jag fått väldigt mycket beröm av mina handledare! Det värmde mycket kan jag säga! :) tackar för det! :)

nu har det varit mycket igen...

Det var ju ett tag sen jag var inne här o skrev.. Det beror mest på att jag inte mått så bra.
Efter den extremt trevliga kvällen med Miss Leopardis så drog jag på mig en funktionell dyspepsi. (Självdiagnostiserad naturligtvis... ) Mådde riktigt jävla apa för att vara rättfram. Sen dess så har jag blivit illamående så fort jag försökt äta något och bara klarat av att äta typ hälften av vad jag brukar äta, jag har varit yr och haft ont i huvudet, stel i nacke och trött o kännt mig allmänt orolig och osocial. Kan inte anstränga mig det minsta utan att jag blir illamående heller..
Igår satte vi upp vår nya skrivbordsskiva och jag blev ritkgit dålig av det.

Så... anledningen till detta? Jo, så konstigt som det kan låta (för Fia är ju alltid så lugn och säger att det ordnar sig...;) ) så är det faktistk en hel massa stress o oro som ligger bakom. Det har varit så djävluskt mycket nu med praktik, tentor, flytt, har varit ensam hemma vilket jag alltid mår lite sämre av, och dålig mat o lite alkohol, sommarjobb osv.

Jag har en "jag borde"- lista som är en meter lång ungefär...

Jag borde... 
... höra av mig till min älskade vän S. lite oftare. (Sa jag lite?? jag menar mycket oftare) Måste förklara varför jag inte hört av mig på så länge...
... plugga till mina 2 tentor.
... fixa till i lägenheten.
... engagera mig mer i linjeföreningen.
... hålla bättre koll på ekonomin.
... göra färdigt arbetet till den praktiska tentan.
... träna hunden mer.
... äta nyttigare mat.
... INTE äta så mycket skräpmat.
... vara mer social med min vänner.
... inte sitta så mycket framför datan.
... gå träna.
... gå ner vikt.
... hjälpa min käre make mer med städningen.
... ringa damen om jobbet så jag vet om jag verkligen får jobba eller om hon bara sa det.

och det här är bara det jag kommer på nu...

Ja just det... jag måste gå till en läkare o kolla upp att det verkligen är dyspepsi det handlar om.

Måste verkligen ta tag i mitt liv.. det här håller inte...

vin hos Saris

kom på på hemvägen att jah inte var så himla sugen på att sitta ensam en kväll som denna... så jag ringde Miss Leopardis... :P Köpte med mig lite vin och nu ska vi snart äta lite mat o snacka skit ett tag...
Kul att vara tillbaks så man kan vara lite social igen.. :)
...eller ja.. MER social är väl rätt... :)

Ha en trevlig kväll alla!!!

äntligen..

nu har vi fått internet igen!! tack gode gud!! Det är alltid så krångligt att behöva kolla allting på andra ställen.. inte får man någon direkt koll heller.. :)
jaja nu är jag tillbaka iaf.. ska genast börja skriva inlägg igen..:)

Stannade till hos Cicci och hämtade post på väg hem.. hon bjöd på mat. Pasta Carbonara! MUMS!!
tack vännen! synd att jag inte kunde stanna längre... kram!

Nu måste jag fixa lite med linjeföreningen och sen ska jag nog ta mig ett bad tror jag...
Ha en alldeles underbart trevlig kväll alla!! :)


....Längtar efter min älskling... Vill att du ska komma hem snart...

Inget internet

Som rubriken antyder har jag inget nät hemma än. Hoppas att komma igång imorn el så... Sitter alltså o kollar mailen i mobilen. Hur skulle jag klara mig utan den? Vi börjar komma i ordning lite iaf, nu är det tomt på lådor i köket o hallen. Sovrummet ser dock fortfarande ut som ett förråd, ska försöka göra något åt det under veckan här. Tobbe åker ju t schweiz igen, så jag blir själv. Suck, det är så tråkigt att vara hemma själv... Trivs verkligen inte med att vara ensam... Känns alltid lika tomt när han inte är hemma... Det blir liksom inte hemma längre, jag bara bor där... Ja ja, han kommer ju hem igen som tur är:)

RSS 2.0