Mer om Erik Gustaf Söderqvist och hans föräldrar

hej igen! Då fortsätter vi! EG var son till Lars Olof Söderqvist (född: 1823-12-25) och Gustafva Olofsdotter (född: 1841-10-17). Han föddes på Norrgård i Sikla, Skedevi församling, Östergötland. Lars och Gustavfa fick en son, Carl Johan den 6/9 -62, som tyvärr dog den 31/1 -63 bara 5 måndader gammal av strypsjuka (Difteri, http://sv.wikipedia.org/wiki/Difteri). 

Det är är underligt hur man fungerar. Man engagerar sig i sina anfäders liv, och blir nästan lite fäst vid dem. Kände ett sting av sorg över en förlorad släkting, och medlidande med Lars och Gustafva, när jag insåg att han dött så ung. Sorg över någon som jag (även om han inte dött som barn) aldrig haft någon chans att träffa. Men jag antar att det har att göra med att dom blir mer påtagliga när man lär sig mer om dem. Nåja det var en parantes.

EG föddes sedan i juli -64 och fick en syster, Emma Christina, den 20/2 1867. 1868 flyttade familjen till Mofshult, även det i Skedevi församling. LO arbetar här som daglönare och under deras tid här får EG en bror, Carl August, den 1/6 1870. Samma år flyttade familjen från Mofshult till Gölbäcken, har dock inte hittat denna i böckerna än.

Nej nu är  det filmdags snart. Fortsätter en annan dag! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0